Stimularea naturală a endorfinelor

Stimularea naturală a endorfinelor cu plasturii fototerapeutici

Organismul nostru este, cu adevărat, un laborator chimic. Viața este o continuă provocare, iar pentru a face față durerii, stresului, efortului corpul nostru produce în mod natural endorfine, ca mecanism de autoprotecție. Denumite și moleculele fericirii, analgezice naturale, calmante pentru durere și stimulente pentru a ne simți bine în pielea noastră, endorfinele sunt cele care ne dau acel sentiment de euforie. Și nu e de mirare, având în vedere că Beta-endorfinele sunt de 33 de ori mai puternice decât morfina.

Găndește-te la cum te simți când flirtezi cu persoana de care îți place sau gândește-te la concertul cu trupa ta preferată, la cântărețul dezlănțuit pe scenă care parcă te transpune și pe tine în transa lui. Gândește-te la sentimentul pe care îl ai de fiecare dată când termini o cursă sportivă grea, pentru care te-ai antrenat intens. Da, emoțiile provoacă descărcări de endorfine. De câte ori ți-ai spus că merită să trăiești astfel de momente în care parcă plutești, care, deși durează puțin, sunt atât de plăcute.

Cum acționează endorfinele

Ne întoarcem tot la laboratorul miraculos care este organismul nostru: endorfinele sunt create, în principal, în hipotalamus și în glanda pituitară, dar ele pot proveni și din alte părți ale corpului cum ar fi măduva spinării, alte părți ale creierului sau ale sistemului nervos. În funcție de zona în care se găsesc, endorfinele sunt stocate ca atare sau sub formă inactivă. În momentul interacțiunii cu receptorii care se află în creier, endorfinele ne ajută să ne adaptăm situațiilor necunoscute – de exemplu în situații de frică, stres și durere – ele fiind „responsabile” pentru mascarea acestora în plăcere.

Cantitatea de endorfine din corp variază de la o persoana la alta, iar studiile au arătat că persoanele cu nivelul redus de endorfine sunt mai predispuse la depresie, fibromialgie (durerea cronică răspândită în tot corpul) și migrene cronice.

Beneficiile endorfinelor pentru organism

Când ne simțim bine în pielea noastră, efectele pozitive vin în cascadă, iar bucuria ni se citește pe față: suntem mai optimiști, râdem în hohote, iar anxietatea, stresul, depresia nu mai au ce să caute.  Cu alte cuvinte, ne recâștigăm încrederea în sine și pofta de viață.

Putem să stimulam natural eliberarea endorfinelor pentru a fi mai fericiți?

Răspunsul este „Da”. Stă în natura noastră să repetăm comportamentele care ne fac plăcere. De aceea, facem tot ce ne stă în putință să retrăim astfel de senzații, iar ceea ce este cu adevărat extraordinar este că le putem stimula natural.

Sportul și activitatea fizică, ciocolata sau alimentele picante, statul la soare, meditația sau o melodie care ne place la nebunie au efect de creștere a nivelului de endorfine. Toate aceste „stimulente” pot fi completate cu succes cu o nouă tehnologie brevetată. Fără medicamente, fără substanțe chimice sau alte stimulatoare – cu ajutorul plasturilor fototerapeutici Nirvana.

Plasturii Nirvana sunt creați pentru a furniza organismului nostru materia primă de care are nevoie pentru a fabrica endorfine, pentru ca apoi să mențină ridicat nivelul acestora. Stimulat cu plasturii Nirvana organismul va crește nivelul Beta -endorfinelor, care, la rândul lor, măresc și producția de colagen. Aceasta înseamnă sănătate pentru piele și articulații, dar și un efect puternic anti-îmbătrânire, după cum bine știm.

În religiile indiene, Nirvana înseamnă o stare de liniște perfectă, libertate, fericirea cea mai înaltă, precum și eliberare. Este exact același efect pe care îl vei trăi când vei experimenta plasturii pe pielea ta. Pentru mine, funcționează de fiecare dată. Încearcă-i și tu să te convingi!

Comments

  • Avatar
    Maria

    Interesant
    Corect biologic.
    Mulțumesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută articol

Alătura-te consultanților noștri

Ești specialist de sănătate și iti dorești să iți optimizezi și îmbunătățești rezultatele obținute în terapie pentru a-ți creste numărul recomandărilor?

Dăcă îți dorești să fi printre cei mai căutați specialiști în domeniul tău te putem ajuta să devii consultant de top in domeniul fototerapiei și să te alături colegilor tăi care integrează deja cu succces fototerapia in practica terapeutică.

POSTĂRI POPULARE

CATEGORII