Cum gestionăm cu ajutorul plasturilor fototerapeutici declinul cognitiv, pierderea masei musculare, pierderea cartilajului genunchiului sau artrita

Cum gestionăm cu ajutorul plasturilor fototerapeutici declinul cognitiv, pierderea masei musculare, pierderea cartilajului genunchiului sau artrita- NOVA 2023

Înainte de a intra în subiect este necesară o precizare: toate informațiile din acest articol au fost oferite de David Schmidt, fondatorul Companiei LifeWave, în cadrul evenimentului NOVA desfășurat online pe 14 ianuarie 2023. Din 2020, evenimentul NOVA se desfășoară online la începutul fiecărui an și oferă informații importante și oportunități de creștere pentru membrii comunității LifeWave. Toate informațiile prezentate sunt foarte noi și de calitate înaltă; participarea în fiecare an la acest eveniment ne îmbogățește cunoașterea despre starea noastră de sănătate și despre menținerea sau recâștigarea acesteia.

Găsiți mai multe informații despre David Schmidt, inventatorul tehnologiei LifeWave, fondatorul și CEO-ul companiei LifeWave, în acest articol: David Schmidt – Cercetător. Inventator. Antreprenor.

Important: Informațiile de mai jos trebuie luate doar ca recomandări pentru obținerea unei sănătăți mai bune în general. Acestea nu reprezintă tratamente și nu vindecă anumite boli, dar pot contribui la ameliorarea simptomelor afecțiunilor pe cale naturală. Folosește-le doar în acest scop și discută-le cu medicul tău.

Recomandări pentru persoanele care suferă de declin cognitiv

Declinul cognitiv este poate cea mai înfricoșătoare consecință a îmbătrânirii. Dacă, pe măsura înaintării în vârstă, oamenii încep să aibă probleme cu văzul sau auzul, este neplăcut, dar nu este atât de grav, comparativ cu declinul cognitiv.

Creierul uman trebuie permanent stimulat.  Declinul cognitiv nu se întâmplă pur și simplu, ci are legătură cu lipsa stimulării mentale. Mulți dintre cei care intră la pensie, încetează să mai lucreze în vreun fel, să facă mișcare, să se mențină activi. Pe măsură ce oamenii se obișnuiesc să nu își mai folosească suficient creierul, facultățile mentale intră în declin.

Ce poți face pentru a susține funcționarea normală a creierului?

 • Rămâi activ mental. Dacă ești la pensie, este momentul să te focusezi pe hobby-uri, cărți, integrame, orice îți face plăcere și îți solicită mintea. 
 • activitate fizică în mod regulat. Exercițiile fizice ajută la menținerea în formă a cogniției. Plimbările zilnice, exercițiile fizice – dacă ești într-o formă fizică bună – dau un boost de energie organismului. Sportul este un mod de a-i spune corpului: sunt în viață, sunt încă tânăr și sănătos.
 • Fii atent la alimente – fă tot posibilul să mânănci sănătos și să te hidratezi.
 • Include în dieta ta peștele gras (ton, somon, hering, ficat de cod) deoarece conține acid gras esențial, de tip Omega 3. Pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru se micșorează, iar unul dintre motive este lipsa de DHA (ulei de pește sau ulei de alge). În cazul în care nu obișnuiești să consumi pește gras, este recomandat suplimentul DHA care este, de departe, cel mai important supliment pentru susținerea cogniției.
 • Fă tot posibilul să dormi 7-8 ore pe noapte. Lipsa somnului pentru o perioadă lungă de timp – luni sau chiar ani – își pune amprenta asupra vitalității și sănătății și devine o problemă medicală.
 • Mergi la medic și discută cu acesta cu privire la suplimentele pe care le poți lua. Beta Alanina – îmbunătățește memoria și concentrarea; Creatina – susține sănătatea creierului și este un combustibil pentru producerea de energie, iar creierul și inima folosesc foarte multă energie; Fosfatidilserina – menține o minte sanatoasă, buna dispoziție și crește acuitatea mentală; Citicoline Cognizen – susține memoria și învățarea.
 • Pe lângă toate acestea, folosește plasturii fototerapeutici într-una din combinațiile de mai jos.

Plasturi recomandați pentru îmbunătățirea funcției cognitive:

X 39 + X 49. Această combinație de plasturi îmbunătățește cogniția: X 39 resetează o treime din gene la o stare mai tânără, iar X 49 susține claritatea mentală, energia și vitalitatea organismului.

X 39 + Carnosină. Un studiu realizat de dr. Budzynski Tom, Budzynski Helen a demonstrat că utilizarea plasturilor Carnosină contracarează declinul cognitiv legat de vârstă.

X39 + Shine + Dream – deoarece după un somn odihnitor poți să îți începi ziua în mod pozitiv.

Recomandări pentru persoanele care suferă de pierderea masei musculare

Până la vârsta de 70 de ani, pierdem 35% din masa musculară. Nu este doar un fapt, este o boală – sarcopenia – care se manifestă prin pierderea masei musculare pe măsura înaintării în vârstă. Principalul contributor la acest fapt este lipsa de exerciții fizice. Dacă pe parcursul vieții ești obișnuit să faci sport sub orice formă, aceasta înseamnă că mușchii tăi sunt antrenați și te ajută la menținerea forței în general, a densității osoase și a masei musculare. De aceea, este esențial să faci mișcare. La fel de important este să ai o alimentație bogată în proteine, deoarece, pe măsură ce îmbătrânești și celulele încep să se micșoreze, ai nevoie de mai multe proteine în alimentație și este mai dificil să le metabolizezi.

Ce poți face pentru a îmbunătăți masa musculară?

Este important să știi că, indiferent de vârsta pe care o ai, îți poți îmbunătăți sănătatea, vitalitatea și masa musculară. Este adevărat că dacă ai 60 sau 70 de ani și nu ai fost în formă de mult timp, ai nevoie de mai multă voință, dar o poți face:

 • Găsește un punct de sprijin, care să te susțină fizic și psihic: un prieten, o persoană care oferă servicii de voluntariat, care să te însoțească
 • Fă-ți un program regulat pentru exerciții fizice. Ia-o treptat: 10-15 minute de exerciții fizice pot fi suficiente pentru început. Ulterior poți să mărești durata și intensitatea exercițiilor.
 • Ia-ți un antrenor personal care să îți facă un program de exerciții adecvat vârstei și stării tale. Ai în vedere că trebuie să fii consecvent și că este un angajament pe termen lung, că lucrurile nu se întâmplă peste noapte. Gândește-te cum te vei simți peste 3 luni sau 6 luni, nu într-o săptămână.
 • Discută cu medicul tău despre suplimentele pe care le poți lua. Beta-Alanina îmbunătățește producția de carnosină în mușchi și ajută la prevenirea formării acidului lactic responsabil pentru durerea apărută după antrenament. Reduce senzația de oboseală și durere musculară după activități fizice și totodată îmbunătățește performanța sportivă. Creatina,de asemeneapoate crește masa musculară, puterea și performanța la exerciții fizice.
 • Mergi pe jos la cumpărături, pe cât posibil, ieși la plimbare sau fă activități care să implice ieșitul din casă.
 • Mănâncă bine și odihnește-te bine.
 • Pe lângă toate acestea, folosește plasturii fototerapeutici într-una din combinațiile de mai jos.

Plasturi recomandați pentru îmbunătățirea masei musculare:

X 39 + X 49. Sunt cea mai bună soluție pentru creșterea masei musculare, a rezistenței musculare și pentru redarea energiei și vitalității

X 39 + Carnosină. După utilizarea doar a plasturilor Carnosină timp de o săptămână, vei resimți o îmbunătățire a puterii și rezistenței.

X 39 + Silent Night/ Aeon/ Alavida.

Recomandări pentru persoanele care suferă de pierderea cartilajului genunchiului

De cele mai multe ori, medicina convențională spune că singura soluție pentru bolile provocate de pierderea cartilajului este operația. Pe de altă parte, astăzi este de necontestat faptul că celulele stem pot reface cartilajul. Pe viitor, cel mai probabil, injecțiile cu celule stem vor fi o modalitate non-chirurgicală pentru această problemă.

Soluțiile pentru refacerea cartilajului pe cale naturală au legătură așadar cu activarea celulelor stem din organism și cu modul prin care putem reduce inflamația. Pierderile la nivelul cartilajelor provoacă dureri foarte mari cauzate de un nivel cronic crescut de inflamație. Dacă pierderea cartilajului este majoră, iar inflamația este cronică, inflamația distruge celulele stem. Deci, trebuie să reduci în primul rând inflamația prin anti-inflamatori naturali și prin creșterea antioxidanților. După ce inflamația scade, celulele stem pot ajunge la leziune și încep să producă colagen.

Ce poți face în acest caz?

 • Fii atent la alimentație: acizii grași esențiali din alimente sunt importanți pentru procesul de vindecare; este nevoie de tipul corect de proteine pentru a reconstrui cartilajul pierdut.
 • Fii atent la somn: 7-8 ore de somn pe zi oferă corpului timp să se vindece.
 • Discută cu medicul tău despre administrarea vitaminei C intravenos. Sunt studii clinice care arată că vitamina C ajută la regenerarea cartilajului, pentru a declanșa repararea structurilor deteriorate de colagen din organism, așa că este esențial să obții o doză mare de vitamina C din alimentație, dar și prin suplimentare.
 • Consumă suficiente ouă și produse lactate, ulei de măsline și curcumină – antiinflamatori naturali – care pot contribui la gestionarea procesului inflamator și la vindecare.
 • Ia un supliment de cupru (2,5 miligrame de glicinat de cupru/ pe zi), dacă nu reușești să obții suficient cupru din alimentație
 • Pe lângă toate acestea, folosește plasturii fototerapeutici într-una din combinațiile de mai jos.

Plasturi recomandați:

X 39 + Glutation. Folosește X 39 fie în spatele gâtului, fie sub buric. Este de preferat să nu fie aplicat pe genunchi.

X 39 + Glutation + Aeon. Folosește X 39 fie în spatele gâtului, fie sub buric și folosește Glutation și Aeon, în jurul genunchiului. În urma studiilor, s-au obținut rezultate foarte bune folosind Aeon și Glutation pe genunchi: lipește plasturele Aeon pe interiorul genunchiului și plasturele Glutation pe exteriorul genunchiului, astfel încât să fie paralele unul cu celălalt.

Recomandări pentru persoanele care suferă de artrită

Artrita este o afecțiune medicală și se prezintă sub forma inflamării unei articulații sau a mai multora. Se manifestă prin durere la nivelul articulației care poate fi umflată. Atunci când pielea din zona respectivă devine roșie și fierbinte, înflamația s-a extins la nivel cutanat.

Ce poți face?

 • Este important să îmbunătățești modul în care corpul tău produce energie. Dacă nu produci suficientă energie, nu vei putea să te vindeci.
 • Este important să îmbunătățești funcția celulelor stem și răspunsul imun.
 • Ia antiinflamatoare pentru a reduce inflamația: curcumina și uleiul de măsline sunt antiinflamatoare naturale și un efect clinic dovedit.
 • Fii atent la alimentație și fă un test genetic care îți poate spune dacă ai eventuale alergii sau intoleranțe. Poți mânca ceva la care ești alergic fără să știi, iar dacă scoți din dietă alimentele la care ești alergic, răspunsul inflamator al organismului se va îmbunătăți.
 • Poți crește nivelul glutationului prin consumul de broccoli sau de germeni de broccoli, care conțin sulfurofan.
 • Discută cu medicul tău despre suplimentarea cu oxid nitric, care are efect antiinflamator și poate fi eficient în controlul artrozei și în circulația sângelui. Administrarea unui extract de usturoi (800 mg/ zi) +  vitamina C (2 gr/ zi) va tripla nivelul de oxid nitric din organism.
 • Discută cu medicul tău despre suplimentarea cu cupru. Acesta este un mineral indispensabil vieții, antiinfecţios, antiviral, antiinflamator.
 • Pe lângă toate acestea, folosește plasturii fototerapeutici într-una din combinațiile de mai jos:

Plasturii fototerapeutici recomandați pentru vindecarea leziunilor cronice:

X 39 + Glutation

X 39 + Aeon

X 39 + IceWave

X39 + Shine + Dream

Plasturii X 39 împreună cu Glutation și Aeon ajută la gestionarea răspunsului inflamator. Aplicați plasturele X 39 în partea din spate a gâtului, plasturii IceWave în partea de jos a picioarelor, Glutation și Aeon lângă locul dureros.

Acest articol face parte din seria de articole dedicate Evenimentului NOVA 2023. Citește toate articolele din seria NOVA 2023:

1. Cum gestionăm cu ajutorul plasturilor fototerapeutici durerea, nivelul scăzut de energie și insomnia

2. Cum gestionăm cu ajutorul plasturilor fototerapeutici acneea, ridurile și procesul de îmbătrânire

3. Cum gestionăm cu ajutorul plasturilor fototerapeutici disfuncția erectilă, problemele cu inima, infecțiile virale, rănile cronice și dezechilibrele de glicemie

4. Cum gestionăm cu ajutorul plasturilor fototerapeutici declinul cognitiv, pierderea masei musculare, pierderea cartilajului genunchiului sau artrita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută articol

Alătura-te consultanților noștri

Ești specialist de sănătate și iti dorești să iți optimizezi și îmbunătățești rezultatele obținute în terapie pentru a-ți creste numărul recomandărilor?

Dăcă îți dorești să fi printre cei mai căutați specialiști în domeniul tău te putem ajuta să devii consultant de top in domeniul fototerapiei și să te alături colegilor tăi care integrează deja cu succces fototerapia in practica terapeutică.

POSTĂRI POPULARE

CATEGORII