Alin Firfirică – spre performanță la cel mai înalt nivel

Alin Firfirica Performanta cu Plasturi si fototerapie

Alin Firfirică este un model al perseverenței și al performanței sportive, dusă la cel mai înalt nivel. În 2020, Federația Română de Atletism i-a acordat titlul de sportivul anului. Deși a ratat calificarea în finala olimpică de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a terminat pe locul 10 competiția din Grupa A, performanța lui este una de excepție.

În spatele reușitei sale sportive stau ore întregi de muncă, mii de speranțe, mii de gânduri cu „mai pot puțin”, zeci de clipe în care spui NU vieții personale și alegi sportul, întinderi dureroase, căzături și accidentări în care îți convingi corpul că poți să te ridici și să mergi mai departe și de data aceasta.

Alin Firfirică a ales pentru recuperare terapia cu plasturi

Accidentările survin în urma antrenamentelor intense, undeva la 6 ore pe zi, timp în care se întămplă să își forțeze corpul destul de tare. Prima oară a testat plasturii după o accidentare – o ruptură pe mușchiul brahial – care l-a dat înapoi 2 săptămâni, timp în care nu a putut să arunce. Așa a ajuns să testeze plasturii fototerapeutici alături de terapia cu laser și de cu cea cu ultrasunete, iar astfel a reușit să se refacă 100% destul de repede și să își reia antrenamentele.

Alin a decis să-și dea șansa de a se recupera mai rapid tocmai prin faptul că a dat o șansă terapiei cu plasturi. Pe parcursul carierei sale a observat că mulți sportivi de talie internațională sau campioni olimpici îi foloseau: „Dacă pe ei îi ajută, atunci mie nu pot să îmi facă decât bine.”

Preferatul lui este plasturele X39, care face minuni după atâtea accidentări: „l-am folosit pentru a reveni după acea accidentare și, în special, am observat că mă ajută foarte tare la febra musculară. Dacă stăteam, de obicei, 3-4 zile ca să scap de febra musculară, acum am văzut că timpul s-a înjumătățit și îmi revin foarte repede și bine după efort. După fiecare antrenament, seara folosesc acest plasture, iar ziua următoare sunt capabil de un nou antrenament la capacitate maximă.” 

Fiind vorba despre o tehnologie care îmbunătățește performanța de vârf, acolo unde o secundă sau un milimetru contează atât de mult încât pot face diferența, tehnologia cu plasturi poate fi atuul unui sportiv care țintește cel mai sus: „ca să faci trecerea de la un sportiv bun la un sportiv foarte bun, ai nevoie să îmbunătățești lucrurile mărunte, iar prin acești plasturi consider că ar fi un lucru mărunt care ne poate ajuta să ne depășim limitele… „M-aș bucura să vad tot mai mulți colegi de ai mei că încearcă să adopte această nouă tehnică”.

Vezi interviul integral cu Alin Firfirică aici:

Urmărește-l pe Alin Firfirică pe Instagram și fii la curent cu noutățile postate de el: Instagram alinfirfirica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută articol

Alătura-te consultanților noștri

Ești specialist de sănătate și iti dorești să iți optimizezi și îmbunătățești rezultatele obținute în terapie pentru a-ți creste numărul recomandărilor?

Dăcă îți dorești să fi printre cei mai căutați specialiști în domeniul tău te putem ajuta să devii consultant de top in domeniul fototerapiei și să te alături colegilor tăi care integrează deja cu succces fototerapia in practica terapeutică.

POSTĂRI POPULARE

CATEGORII