7 sfaturi pentru succesul antreprenorilor care lucrează „de acasă”

7-Sfaturi-pentru-succesul-antreprenorilor-care-lucreaza-de-acasa

Ai văzut adesea reclame sau ai auzit nenumărați antreprenori zicând: „Poți construi un venit de șase sau șapte cifre în timp ce te relaxezi în pijamale lucrând de acasă sau undeva pe o insulă….”  Mulți oameni aud asta și devin foarte sceptici crezând că este ceva imposibil de realizat. Cu toate acestea, adevărul este că există mii de antreprenori care lucrează de acasă peste tot în lume care au găsit rețeta de succes și care se bucură de o viață fără grija zilei de mâine. Deci, cum au reușit? De ce unii oameni se luptă și nu reușesc niciodată să aibă rentabilitate, în timp ce alții creează o carieră răsunătoare lucrând cu succes, de acasă, având atât independența locație și a timpului?

Și eu lucrez de acasă, iar afacerea mea este de succes și crește pe zi ce trece, pentru că mi-am însușit anumite obiceiuri care sunt caracteristice pentru toți antreprenorii de succes care aleg sa meargă pe calea aceasta.

Iată șapte sfaturi sau obiceiuri care îți pot asigura o afacere înfloritoare, pe care o poți construi de acasă.

1. Identifică-ți piața ținta și vino cu un produs sau serviciu unic care să satisfacă nevoia clientului tău ideal

Foarte mulți antreprenori încep o afacere pentru că pur și simplu se atașează emoțional de produsul sau serviciul pe care îl oferă clienților. Când facem acest pas și alegem o afacere, este important să analizam din mai multe puncte de vedere, ce produse și servicii similare există în piață, cât de simplu sunt de folosit și de implementat, cum ești plătit, care este plaja de clienți, ce suport ai să îți poți duce la bun sfârșit obiectivele. Pune-te în locul clientului și întrebă-te: este acesta un produs sau un serviciu pe care eu l-aș recomanda chiar dacă nu aș fi plătit pentru asta?

Ține-ți mintea deschisă când te uiți la oportunități de venit atunci când dorești să lucrezi de acasă. Totuși, asigură-te că cineva dorește să cumpere tot ceea ce ai de vândut înainte de a te arunca și asigură-te că există o piață adevărată pentru produsul tau. Fă-ți temele foarte bine și alege înțelept. Nu mă înțelege greșit, știu că vrei să ai pasiune pentru ceea ce faci și să aduci cu adevărat valoare clienților tăi. Un aspect la fel de important este să identifici nevoile pieței tale țintă și să le conectezi într-un mod autentic la soluția ta.

Dacă în momentul de față lucrezi pentru mai multe companii, este momentul să te oprești și să te gândești care este produsul cu care poți avea cel mai mare impact asupra clientului tau ideal și să te FOCALIZEZI ACOLO!

2. Înțelege că nimic nu se întâmplă până când nu se face o vânzare

Sunt uimită de cât de mulți antreprenori în devenire spun că urăsc vânzările.  Dacă nu ai vânzări care îți vin pe ușă, în cele din urmă ușile se vor închide. Vânzările și marketingul, dacă sunt făcute corect, reprezintă motorul succesului. Cheia este de a adăuga valoare clientului cu fiecare ocazie. Unul dintre lucrurile esențiale de reținut este că, la început, obținerea unui client se face cu cel mai mare efort și cost (din experiență). Dar adevăratul venit se construiește atunci când ai ocazia să vinzi unui client în mod repetat. Unele companii sau antreprenori chiar suferă pierderi la început, pentru a aduce clienții în portofoliu, deoarece își dau seama că banii adevărați vin ulterior, iar profitul adevărat este fidelizarea (retenția) clientului respectiv pentru întreaga sa viață.

3. Dezvoltă o echipă puternică

Una dintre trăsăturile care vor accelera succesul oricărei afaceri este pârghia generată de ajutorul altora. În timp ce construiești o afacere de acasă, nu dorești să o faci singur. Există doar 24 de ore pe zi și nu poți face totul singur. Învață să delegi încă din timp responsabilități echipei tale si lucrează mereu la a-ți  îmbunătății capacitățile de comunicare cu alți oameni: sunt cele mai  importante atunci când vine vorba de a obține colaborarea cuiva. O echipă puternică este o echipă unită, așa că trebuie să te asiguri că asculți nevoile echipei tale și identifici și valorifici punctele forte ale fiecărui membru din echipă!

4. Concentră-te pe afacere, nu doar pe munca în afacere

Atunci când începi o nouă afacere, gândirea în perspectivă este cea mai importantă. Ceea ce te desparte de a putea crea o afacere care să-ți ofere venituri mari și un stil de viață, față de una în care devii prizonier este o chestiune de focus. Antreprenorii de succes se concentrează pe imaginea de ansamblu. Acesta poate fi o mare provocare, mai ales atunci când devii sclavul afacerii tale, afacerea nu îți mai priește. Scopul trebuie să fie să reduci cât mai mult timpul pe care îl depui în afacerea ta făcând lucruri mărunte. Caută modalități de a automatiza și de a sistematiza procesul încă de la început. Nu începe fără un plan și o modalitate de lucru bine pusă la punct. Unele din beneficiile cele mai mari în zilele noastre sunt oferite de  tehnologie (emailuri automatizate, pagini web, platforme unde poți crea și încărca conținut sau, dacă este posibil, atunci când generezi venituri, să externalizezi o parte din munca ta, pentru te putea concentra pe ce este cu adevărat important și duce cu adevărat la creștere și progres!

5. O afacere de mare succes de acasă are o temă sau o misiune centrală

Multe afaceri nu ajung niciodată la succes, deoarece încearcă să facă prea multe lucruri în același timp. S-ar putea să spui: „Dar vreau să creez mai multe fluxuri de venit”. Problema cu mai multe fluxuri de venit poate fi un coșmar, dacă este abordată incorect. Noii antreprenori fac adesea greșeala de a încerca să creeze mai multe centre de profit, începând prea multe afaceri în același timp. De exemplu, vei găsi antreprenori care încearcă să înceapă afaceri imobiliare, marketing în rețea și e-commerce, toate în același timp. Acest lucru este o greșeală și există un moment în care vei deveni copleșit și vei renunța în tot ceea ce ți-ai propus.

Motivul pentru care aproape niciodată nu vei avea succes cu această strategie este că nu poți crea momentum. Fiecare activitate are un model de afaceri total diferit și nu puteți profita de energia unuia pentru altul. Cu toate acestea, antreprenorul de succes de acasă trebuie să înțeleagă legea momentumului. De exemplu, dacă ai fi autor, unul dintre produsele tale ar fi cartea. Cu toate acestea, poți transforma acel produs într-un imperiu, transformându-l într-o carte electronică, set de casete, program de coaching, podcast etc. Vezi puterea de a avea un singur produs sau o temă centrală și cum poți trece la succes? Este în avantajul tău să fii concentrat și dedicat unei singure afaceri. Odată ce ai succes, poți adăuga un alt flux de venit. Această trăsătură este una dintre cheile ascunse ale succesului care este mai puțin înțeleasă de către antreprenori.

6. Dezvoltă-ți capacitatea de adaptare rapidă la schimbare

Acesta este unul dintre avantajele distincte pe care le au antreprenorii care lucrează de acasă față de companiile mari. Adesea, marile corporații investesc mii de dolari într-un proiect și chiar și atunci când știu că nu funcționează, nu pot face schimbări de pe o zi pe alta. Cu toate acestea, în afacerile mici, capacitatea ta de a te adapta rapid îți permite să testezi lucrurile și, atunci când vezi că ele funcționează, să treci la o acțiune masivă. Și, când vezi că ceva nu funcționează, pur și simplu poți să renunți la acea strategie, testezi altceva și mergi mai departe.

7. Investește în tine prin educație continuă

Acum, nu vorbesc despre o altă diplomă sau certificat. Există o mulțime de oameni cu un perete plin de diplome și care nu reușesc să-și creeze venitul și stilul de viață pe care și-l doresc. Cu toate acestea, îmi place citatul unuia dintre experții de top în dezvoltare personală. Jim Rohn spune: „Educația formală îți va asigura existența; auto-educația îți va asigura o avere.” Dezvoltarea personală și cunoștințele specializate reprezintă adesea diferența dintre o afacere de succes și una în care te zbați sa reușești și ești plafonat. De ce? Pentru că oamenii de succes știu că cea mai bună investiție pe care o pot face este în ei.

Asigura-te că rămâi  mereu cu un pas înaintea tuturor și aprofundezi tot ceea ce poți în domeniul tău de expertiză (vănzari, network marketing, expertiză pe produs, marketing social media). Poți face acest lucru participând la seminarii, evenimente de dezvoltare personală sau la programe de coaching dedicate, care să te susțină să devii cea mai bună versiune a ta, pentru a crea viitorul pe care îl visezi lucrând de acasă.

Evenimentele companiei, în special, m-au ajutat să capăt acea înțelegere și viziune și au fost bucățica de puzzle de care aveam nevoie pentru a trece la următorul nivel. Am avut mari momente de AHA prin faptul că am paticipat și am experimentat la prima mană informația!

Lifewave Forum este unul din acele evenimente, care poate determina dacă anul viitor ești în același loc sau ai o afacere de succes lucrând de acasă!

Te poți  înregistra aici: Register LiveWave Forum

Ne vedem la eveniment pe 10 iunie, Hotel Sheraton București!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută articol

Alătura-te consultanților noștri

Ești specialist de sănătate și iti dorești să iți optimizezi și îmbunătățești rezultatele obținute în terapie pentru a-ți creste numărul recomandărilor?

Dăcă îți dorești să fi printre cei mai căutați specialiști în domeniul tău te putem ajuta să devii consultant de top in domeniul fototerapiei și să te alături colegilor tăi care integrează deja cu succces fototerapia in practica terapeutică.

POSTĂRI POPULARE

CATEGORII